چگونه بر استرس غلبه کنیم؟ راهکار های گوناگونی برای رفع استرس وجود دارد که از جمله آنها میتوان به ورزش، خواب کافی، تغذیه صحیح، خنده و … اشاره کرد. آیا شما احساس میکنید استرس داشته و تحت فشار روانی قرار دارید؟ امروزه و در زندگی مدرن و ماشینی بسیاری این حس را دارند، اما خوشبختانه راههای بسیاری برای کاهش استرس وجود دارد، اما آیا میدانید از کدام یک باید در زمان ایجاد استرس استفاده کنید؟ این موضوع بستگی به نوع استرسی دارد که شما با آن مواجه هستید. آیا اضطراب شما مزمن است (به عنوان مثال استرس شغلی) و یا شما درگیر استرس لحظهای از حادثهای که اخیرا برایتان پیش آمده هستید؟ آیا شما هم اکنون درگیر اضطراب بالایی هستید و یا به دنبال فراگیری مهارتهایی هستید که اگر در آینده دچار استرس شدید بتوانید استرس خود را رفع کنید؟
در این مقاله به ۱۱ راهکار مفید برای رفع استرس به شما معرفی میکنیم.
۱. با ورزش استرس را رفع کنید: زمانی که احساس میکنید اضطراب شما زیاد شده است باید ورزش کنید. ورزش عموما به خاطر تأثیرات مثبتی که در سلامت عمومی افراد دارد پیشنهاد میشود، اما ورزش خاصیت دیگری هم دارد و آن ایجاد حال خوب در افراد است. هرچه بیشتر ورزش کنید، نتایج بهتری دریافت خواهید کرد.
۲. خوب بخوابید: همه میدانند که خواب کافی میتواند استرس را کاهش دهد و عدم خواب کافی مسبب افزایش استرس است. این چرخه دردناک باعث میشود مغز و بدن دچار مشکل شوند و در طول زمان ضعیف و ضعیفتر گردند. حتما توصیه پزشکان مبنی بر ۷ الی ۸ ساعت خواب در روز را جدی بگیرید. تلویزیون را زودتر خاموش کنید، چراغها را خاموش کنید و زمانی به خودتان برای آرامش پیش از خواب اختصاص دهید. شاید خواب بهترین راه حل موجود در لیست ما برای غلبه بر استرس است.
۳. رفع استرس با تنفس عمیق: تنفس عمیق سیستم عصبی پاراسیمپاتیک مغز را فعال میکند. سیستم پاراسیمپاتیک مغز بسیاری از اوقات به عنوان ترمز اضطراب عمل میکند. زمانی که احساس میکنید آشفته و یا هجانزده هستید کارهایتان را متوقف کنید و چند نفس عمیق بکشید.
۴. تغذیه صحیح را فراموش نکنید: میزان استرس و رژیم غذایی به شدت به هم مرتبط هستند. زمانی که ما دچار آشفتگی میشویم، به خوردن تنقلات پرقند و چربی عادت میکنیم. تلاش کنید از خوردن تنقلات قندی خودداری کنید و این رفتار را ادامه دهید. به خاطر داشته باشید میوهها و سبزیجات همیشه خوب هستند. همچنین ماهیهایی که دارای اسید چرب امگا ۳ بالا هستند میتوانند اثرات استرس را کاهش دهند. میتوان گفت: ساندویچ تن ماهی به معنای واقعی غذای مغز است.
۵. با یک دوست صحبت کنید: زمانی که دچار اضطراب میشوید گوشی را بردارید و با یکی از دوستانتان درباره مشکلتان صحبت کنید. ارتباط خوب با دوستان و همچنین ارتباط عاطفی خوب با عشقتان برای زندگی سالم از اهمیت بالایی برخوردار است و در زمان اضطراب میتواند بسیار به شما کمک کند. شنیدن یک صدای اطمینان بخش حتی برای یک دقیقه مِیتواند استرس شما را کاهش دهد.
۶. با خودتان صحبت کنید: گاهی اوقات صحبت کردن با دیگران راه خوبی نیست و شما باید آرام آرام با خودتان صحبت کنید. اصلا نگران این نباشید که شاید دیوانه به نظر برسید فقط با خودتان در زمان اضطراب صحبت کنید. به خودتان بگویید که چه کارهایی برای به سرانجام رساندن کاری باید انجام دهید و مهمتر از آن به خودتان یادآوری کنید که همه چیز درست میشود.
۷. با خندیدن بر استرس غلبه کنید: خنده آندروفینهایی را آزاد میکند که باعث میشود حال شما بهتر شده و از میزان ترشح هورمونهای استرسزای آدرنالین و کورتیزول کاسته شود. خنده سیستم عصبی شما را تحریک میکند تا بیشتر شاد باشید. گاهی اوقات دیدن مسابقات کمدی، فیلمهای کمدی و سریالهای کمدی به شما کمک میکنند تا حال بهتری داشته باشید.
۸. پذیرش را تمرین کنید: در کلام ساده منظور از پذیرش قبول کردن چیزهاییست که قابل تغییر نیستند. بررسی کنید که آیا میتوانید چیزی که باعث ایجاد استرس در شما میشود را تغییر دهید یا نه. اگر قابلیت تغییر وجود دارد آن را تغییر دهید، اما اگر امکان تغییر وجود نداشت آن را بپذیرید.
۹. راه حل پیدا کنید: نکته مهم اینجاست که چیزهایی را که امکان تغییر دارند را تغییر دهید. در واقع، پیداکردن راه حل برای مشکلاتی که مسبب استرس شما میشوند راه حل بسیار مناسب تری نسبت به کاهش استرس ایجاد شده در اثر همان عوامل است. به بیان دیگر پیشگیری بهتر از درمان است! بنابراین شاید مهمترین راه برای رفع استرس تغییر دادن شرایطی است که میتوان آن را تغییر داد.
۱۰. مصرف کافئین را به حداقل برسانید: کافئین بر روی بدن شما تأثیر میگذارد و باعث افزایش اضطراب و کاهش خواب میشود. کاهش خواب از کاهش میزان اضطراب شما جلوگیری میکند؛ بنابراین میتوانید به کمک کاهش مصرف کافئین و نوشابه از میزان اضطراب خود بکاهید.
۱۱. ذهنیت چالش را در خود ایجاد کنید: تقریبا همه اتفاقات در زندگی میتواند بسته به این که از این اتفاق به عنوان یک تهدید یاد شود و یا یک چالش عامل استرس باشد! اگر شما در شرایطی احساس کنید تهدید شدهاید، مضطرب میشوید اما اگر تصور کنید که این اتفاق یک چالش برای شماست و یا یک شانس برای غلبه بر مشکلات است، میتوانید تا حدی اضطرابتان را به عاملی برای موفقیت تبدیل نمایید؛ بنابراین تمرین کنید تا بتوانید از استرسهای زندگی به عنوان یک چالش یاد کنید و اعتماد به نفس غلبه بر چالش را داشته باشید.
آیا راهکار دیگری برای رفع استرس وجود دارد؟ دیدگاههای خود را با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.
منبع: مجله خبری ستاره