0
02143000313

جف بزوس چطور ثروتمندترین فرد جهان شد؟!

جف بزوس مؤسس، مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره‌ی بزرگ‌ترین فروشگاه اینترنتی جهان یعنی آمازون است. البته او کسب و کارهای دیگری همچون روزنامه‌ی واشنگتن پست و شرکت فضایی بلو اوریجین نیز دارد؛ اما شهرت اصلی خود را مدیون آمازون است. حالا جف بزوس مدیر و سازنده فروشگاه آنلاین آمازون با دارایی معادل ۱۰۵ میلیون دلار به عنوان ثروتمندترین انسان دنیا شناخته می‌شود.

جف بزوس چطور ثروتمندترین فرد جهان شد؟!

شخصی که در کنار تمام دستاوردهای مختلفی که طی این سال‌ها کسب کرده توانست برای همیشه راه و روش خرید را تغییر دهد. تصور دنیای امروز بدون آمازون و ساختاری که این فروشگاه به وجود آورد، غیرممکن است. کمپانی که حالا تنها یک فروشگاه آنلاین نیز در هر نقطه‌ای از دنیا می‌توان نشانه‌های آن را دید. اما چه چیزی باعث شد که جف بزوس تبدیل به چنین شخصیتی شود. خودش یکبار در سال ۲۰۱۰ گفت یک جمله از پدربزرگم را به یاد می‌آورم، او به من گفت:‌ یک روز متوجه می‌شوی که مهربان بودن از هوشمند بودن سخت‌تر است. بزوس اعتقاد دارد که شاید هوشمندی هدیه‌ای از سوی خداوند باشد اما مهربانی چیزی است که باید آن را به دست آورید. شخصیتی که برای رسیدن به چنین اهدافی در زندگی ۵۴ ساله خود تصمیمات مهمی را گرفته که حالا او را در کنار تمامی دستاوردهایش تبدیل به ثروتمندترین آدم دنیا کرده. در ادامه به ۵ انتخاب مهمی می‌پردازیم که جف بزوس موسس آمازون در زندگی خود با استفاده از آنها به جایگاهی فعلی‌اش دست پیدا کرده.

 

همیشه کاری که می‌گویی را انجام بده

به گزارش فرادید، از همان روزهای ابتدایی تحصیل بزوس بارها گفته بود که قصد دارد به عنوان دانش‌آموز ممتاز فارق التحصیل شود. همین اتفاق نیز رخ داد و نه تنها بزوس چنین جایگاهی را به دست آورد بلکه با کسب شوالیه نقره‌ای یکی از مهم‌ترین جوایز تحصیلی آمریکا را به خود اختصاص داد. او از همان سال‌ها علاقه خود به فضا و سفر به این محیط را علنی کرده بود و نهایتا در سال ۲۰۰۰ کمپانی خصوصی با نام Blue Origin را احداث کرد که چنین هدفی را دنبال می‌کند. کمپانی که برنامه دارد اولین راکت خود را در سال ۲۰۱۹ میلادی به فضا پرتاب کند.

 

شناسایی و استفاده‌ از موقعیت‌های عجیب

با هر متر و معیاری جف بزوس ۳۰ ساله زمانی که کار خود را در سال ۱۹۹۴ به عنوان جانشین رئیس بانک سرمایه‌گذاری وال‌استریت ترک کرد، به عنوان انسانی موفق شناخته می‌شد. زمانی که برای شغل بعدی خود مشغول جمع‌آوری اطلاعات بود به آماری دست پیدا کرد که زندگی او را برای همیشه تغییر داد. او متوجه شد که اینترنت در حال انفجار است و ماهیانه استفاده از آن ۲۳۰۰ درصد افزایش پیدا می‌کند. موقعیت دشواری بود اما شغل خود با حقوقی ۶ رقمی را رها کرد و به همراه همسرش به سیاتل رفت تا شرایط را برای ساخت تجارت الکترونیک خود فراهم کند.

 

ازدواج با فردی در سطح خود

«زنی می‌خواهم که توانایی خارج کردن من از زندان‌های جهان سوم را داشته باشد» این یکی از مشهورترین نقل قول‌های جف بزوس است. او با همکار و هم دانشگاهی خود یعنی مک‌کنزی ازدواج کرد که در موسسات سرمایه‌گذاری مشغول به کار بود. بزوس در یکی از مصاحبه‌های خود توضیح داده که «همسر من زنی کاردان، باهوش و کاربلد است اما با این حال شانس آوردم که قبل از ازدواج موفق شدم رزومه او را مشاهده کنم.» آنها تنها بعد از سه ماه با یکدیگر ازدواج کردند و تاکنون نیز در زندگی مشترک خود موفق بوده‌اند.

 

تمرکز روی فروش کتاب

زمانی که بزوس قصد داشت کسب و کار جدید خود را شکل دهد با در اختیار داشتن فهرستی از ۲۰ محصول باپتانسیل متوجه شد که بازار امروز نیاز به محصولات نرم‌افزاری، سی‌دی و کتاب دارد. او متوجه شد که کتاب بیش از هر محصول دیگری تنوع داشته و به راحتی می‌تواند کتاب‌خانه‌ای مجازی شکل دهد. نکته دیگر نزدیکی سیاتل به یکی از اصلی‌ترین مراکز چاپ کتاب در آمریکا بود. در سال ۱۹۹۵ آمازون کار خود را با فروش بیش از یک میلیون عنوان کتاب شروع کرد. مشتری‌های به راحتی می‌توانستند تمامی کتاب‌ها را مشاهده کرده، نقد دیگر کاربرها را خوانده و نهایتا به راحتی خرید خود را انجام دهند. کسب و کار آمازون در حال اوج‌گیری بود و تنها با گذشت یک سال موفق به فروش ۱۵٫۷ میلیون دلار شد و از ۵ به ۱۰۰ کارمند رسید. تمرکز روی کتاب باعث شد که کمپانی الگویی برای حضور در بازارهای دیگر داشته باشد.

 

پا را فراتر از آمازون گذاشت

بزوس نه تنها چتر آمازون را بزرگ‌تر از همیشه کرد بلکه روی دیگر حوزه‌ها نیز تمرکز دارد. در حال حاضر آمازون در زمینه سرویس‌های اینترنتی، فروش محصولات خوراکی (خرید WholeFoods با قیمت ۱۳٫۷ میلیارد دلار) و مزرعه‌های بادی برای تولید انرژی تجدیدپذیر فعالیت می‌کند. با این حال بزوس در همین نقطه متوقف نشده و در سال ۲۰۰۰ سرویس توریست فضایی Blue Origin را راه اندازی کرد و در سال ۲۰۱۳ موفق به خرید Washington Post شد.

 

منبع: مجله اینترنتی فرادید

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *