دانشگاه به طور کلی متفاوت از دبیرستانه. در دانشگاه با امتحانات به مراتب کمتری مواجه هستید ولی وقتی اونها را پست سر بگذارید خیلی ارزشمنده. بعضی کلاس ها فقط نمرات میان ترم و پایان ترم دارند. خیلی مهمه به روز کار کنید و درس هاتون رو به تعویق نندازید. به خودتون نگید:”من این درس رو بعداً میخونم”. چونکه اغلب اوقات خودتون رو در حالی که با شتاب اونم درست قبل از امتحان خودتون رو آماده می کنید، بعد متوجه میشید با عجله کاری از پیش نمی برید(حتی بدترش هم می کنه).
۱- قبل از شروع کلاس برنامه درسی تان را مرور کنید: کتاب درسی تان را به طور سطحی بخوانید. سعی کنید کتاب های درسی را چند هفته قبل از شروع نمیسال تحصیلی خریداری و یک نگاه اجمالی به آن ها داشته باشید تا برای کلاس ها آماده باشید.
۲- در کلاس سریع یادداشت برداری کنید.
۳- اگر موضوعات مهم را قبل از کلاس مطالعه کنید احتمالاً متوجه خواهید شد کدام مطالب مهم نبوده و باید بیشتر روی توضیحات استادتان تمرکز کنید.
۴- از چیزهایی که همین حالا هم در کتاب هست یادداشت بر ندارید، این کار باعث تلف شدن زمان و حواس پرتی می شود. قسمت های مهم را هایت لایت و به روشی که استادتان آنها را به چیزهایی که در حال حاضر یاد گرفته اید ربط می دهد گوش دهید.
۵- اگه قراره چیزی بیشتر از دوبار تکرار بشه اون باید تو آزمون باشه.
۶- روزانه حداقل یک ساعت قبل از کلاس بعدی مطالعه کنید. برای هر کلاس کنفرانسی اگر قرار است چالش برانگیز باشد حدود ۱ الی ۳ ساعت زمان برای مطالعه انتظار داشته باشید. مطالعه میتونه شامل خوندن کتاب، بررسی یادداشت ها، تکالیف، استفاده از فیلم های آموزشی، جستجو در وب برای اطلاعات بیشتر در کلاس باشه. بیشتر دانشگاه ها ابزارهای یادگیری انلاین دارند که میتونه به شما در یادگیری مطالب درسی کمک کنه.
۷- به فعالیت های اجتماعیتون بیشتر از مطالعه اولویت ندید. اگر آدم اجتماعی هستید، بهتره یه گروه مطالعاتی تشکیل بدین. دانشجوهای خجالتی از این قابلیت بیشتر سود می برن.
۸- برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشید. اگه شنبه شب جشن دارید، مجبورید بعد از ظهر برید کتابخونه. اگه روزتون رو با مطالعه کتاب گذروندید، بهتره برای خودتون وقت استراحت مشخص کنید و از درستون لذت ببرید.
۹- گروه های مطالعاتی در یادآوری مطالب و مشخص کردن نکات مشکل میتونه کمک حال شما باشه و یه راه خیلی خوب برای داشتن یه زندگی اجتماعی در دانشگاه همزمان با تحصیل هست.
۱۰- با دوستانتون برنامه ریزی کنید تا لحظاتی رو به خصوص تو طول هفته برای کاهش استرس با هم باشید. پیاده روی نیمه شب میتونه خیلی خوب باشه.
۱۱- اگر کسی هستید که نمیتونه تمرکز کنه، سعی کنید از بار کلاسی تون کم کنید. در هر ترم ۱۲ واحد میتونه بهترین حالت باشه.
۱۲- همیشه کلمات مهم(پررنگ) کتاب درسی رو به خاطر بسپارید. ممکنه این کلمات رو استاد عنوان نکرده باشه چون فرض می کنه شما در حال حاضر متن رو خوندید. پس مراقب باشید، حتی اگه مطالبی توی کلاس عنوان نشه ممکنه تو آزمون بیاد.
۱۳- فرض کنید هر امتحانی که در دانشگاه دارید میتونه نقش مرگ و زندگی در شغل آینده تون داشته باشه. دانشگاه مدرسه نیست که فقط لوح تقدیر بگیرید. نمراتی که تو دانشگاه کسب می کنید میتونه روی میزان پولی که به عنوان حقوق می گیرید تاثیر بذاره، یا شانس اینو داشته باشید که توی این وضع اقتصادی نامناسب یه کار پیدا کنید.
۱۴- زمان رو عاقلانه مدیریت کنید. به خودتون این اجازه رو بدید تا بدون اینکه کل روز را هدر بدید خواب کافی داشته باشید. یه ساعتی رو برای خواب تعیین کنید و بهش پایبند باشید و صبح در زمان مناسبی از خواب بیدار بشید. میتونید یک زنگ هشدار تنظیم کنید.
۱۵ – زمانتون رو اولویت بندی کنید. بفهمید برای کدوم امتحان اول از همه مطالعه کنید.
۱۶- کتابخونه برید. در طول مطالعه از شلوغی جدا بشید و روی کارتون تمرکز کنید.
۱۷ – از تست های آزمایشی که استادتون آماده کرده استفاده کنید. این کار باعث میشه با شکل آزمون نهایی آشنا بشید و ایده ی خوبیه تا با تست ها بیشتر آشنا بشید.
۱۸ – اگه جلسه ای تشکیل میشه حتماً برید. این جلسات میتونه کمک خوبی باشه و ایده ی خوبی به شما در مورد اینکه چی باید بدونید بده. بیشر اساتید در مورد سوالات خاصی که ممکنه تو امتحان پایانی بیاد اشاره می کنن.
۱۹- راحت باشید. زمانی رو برای استراحت مشخص کنید.
منبع : wikihow
اگر به دنبال افزایش مهارتهای یادگیری و شیوه های صحیح مطالعه هستید، به شما توصیه میکنم فرصت را از دست ندید و سه نوشته زیر را همین الان بخوانید :
- بهترین روشهای مطالعه صحیح و درس خواندن و تندخوانی
- چگونه انگیزه خود را برای مطالعه افزایش دهیم ؟
- ۱۰ توصیه مهم برای افراد شب امتحانی
[yt_promotion_box type=”none” align=”center” title=”پکیج جامع تندخوانی – تقویت حافظه” title_color=”#fff” button_text=”برای مشاهده محصول کلیک کنید” button_link=”https://www.seminarema.com/speed-reading.html#yt-shortcode” width=”100″ target=”_blank” promotion_color=”#fff” promotion_background=”#4e9e41″ promotion_radius=”0px” button_color=”#fff” button_background=”#2e6b24″ button_background_hover=”#e81f2e” button_radius=”0px” ] روشهای نوین مطالعه مجموعهای از مهارتها هستند که در راستای آموختن و یادگیری موثر بهکار گرفته میشوند، تندخوانی و استفاده از تکنیک های تقویت حافظه از جمله راهکارهایی هستند، که به شما کمک می کنند تا مطالعه ی موثری داشته باشید.[/yt_promotion_box]